Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 26 augustus 2018

College B en W Gennep stopt met aanleggen van recreatieplekken aan Maas en Niers

College B en W Gennep stopt met aanleggen van recreatieplekken aan Maas en Niers

Na een raadsbesluit in 2014, toezeggingen voor realisatie heeft de nieuwe coalitie van SP, VVD en CDA in juni 2018 besloten dat het niet haalbaar is om recreatieplaatsen te realiseren aan de oevers van Maas en Niers. Reden: bij de Maas is het te gevaarlijk omdat heel veel mensen zullen gaan zwemmen. Bij de Niers is het te ingewikkeld omdat er onderzoek gedaan moet worden naar de effecten op flora en fauna. Volgens Frank Pubben, die onderzoek heeft gedaan naar de onderleggers van dit besluit is er geen onderbouwing. Er ligt geen enkele brief of advies van Rijkswaterstaat of Waterschap.