Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 13 januari 2019

Antwoorden ontsluiting Karrevenseweg en omgeving

De antwoorden op onze vragen zijn er. Het college is van mening dat er een veilig fietspad gemaakt is. Ondanks twee oversteekplaatsen is sprake van een vergroting van de verkeersveiligheid in dit gebied. De route is niet logisch. Niet goed aangegeven voor mensen die de weg niet kennen. Met oversteekverbindingen bij drukke en deels minder overzichtelijke punten. Het college heeft het over 60-km verbindingen. Maar nu is, ondanks een enkel 60 km borg bij begin van de Hommersumseweg, het regime overal 80 km. En die snelheid is er ook bij de oversteekpunten die in de bochten gerealiseerd zijn.

D66 heeft twijfels of er echt sprake is van een verkeersveilige situatie en blijft de ontwikkelingen kritisch volgen.

 

 

 

 

 

 

De beantwoording: antwoorden door het college 8-1-2019

Verder geeft het college aan dat er een goed onderhouden fietsverbinding is vanaf Hezeland door het bos naar de Hommersumseweg. D66 is van mening dat hier flinke verbeteringen noodzakelijk zijn. Naar mening en inzicht van D66 is hier sprake van een onconfortabele fietsroute met hele slechte stukken die vrij gemakkelijk verbeterd zou kunnen worden.

fietsverbinding Elzenland -Hommersumseweg: begin fietspad