Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 januari 2019

Gemiste Kans

Met respect voor ieders mening vindt D66 Gennep het niet kunnen, dat een Regenboog Gemeente naar aanleiding van een actualiteit, op verzoek van een eigen raadsfractie weigert de regenboogvlag op het huis van de gemeente te hijsen.

Wat D66 hierbij vooral steekt is de wijze waarop dit werd afgewimpeld.

Vandaar dat wij ons genoodzaakt voelen onze empathie te tonen voor al die mensen die de gemeenteraad voor ogen had om te besluiten, dat Gennep een Regenboog Gemeente werd. En dat is niet slechts een symbolisch besluit maar schept ook door de jaren heen verwachtingen en verplichtingen.

D66 heeft het verzoek een week geleden om 09.30 uur in gediend en binnen een half uur werd oor de burgemeester van Gennep de vraagsteling afgeserveerd. Vervolgens zagen we, dat behalve D66, in het verdere verloop niemand van de andere fracties in de gemeente Gennep zijn vinger meer durfde op te steken.

Gelukkig deden dat wel in vijf dagen tijd 52.000 andere mensen die in Nederland wonen.

Met vriendelijke groet,

Namens de D66 fractie Gennep.

Paul Wessels.