Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 oktober 2019

D66 vraagt aan gemeenteraad Gennep steun voor de slachtoffers in de Molukken

Op 26 september werd het oosten van de Molukken in Indonesië opgeschrikt door een zware aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter. De dagen erna volgden er nog vele zware naschokken op het eiland Ambon, Seram en de Banda-eilanden. Zeker dertig mensen vonden de dood en er vielen ruim 200 gewonden. Veel huizen, ziekenhuizen, wegen, bruggen en scholen zijn beschadigd. Veel huizen zijn onbewoonbaar geworden en het gewone leven is ontwricht. Vele inwoners zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Diverse hulpstromen vanuit Molukse families en organisaties in Nederland, zo ook in Gennep, zijn intussen op gang gekomen.

D66 heeft inmiddels een motie ingediend om de gemeenteraad te verzoeken om de getroffenen te ondersteunen. Dit door € 1,- per inwoner van onze gemeente te doneren voor noodhulp. Deze noodhulp komt tot stand via het Rode Kruis. Totaal afgerond € 17.000,-.

Gennep is verbonden met de Molukken en er wonen veel familieleden, vrienden en kennissen van Gennepse inwoners.

Inmiddels heeft de PvdA haar steun toegezegd en dient samen met ons de motie in. De andere partijen zijn door ons van harte uitgenodigd om hun naam en handtekeningen onder deze motie te zetten. Tijdens de raadsvergadering van 4 november 2019 zal de motie ter besluitvorming liggen.