Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 14 maart 2020

Openbare toiletten in Gennep

Op 2 maart 2020 heeft het college toegezegd dat er in de toekomst een openbaar toilet komt bij het busstation.

Binnen D66 Gennep vinden wij al heel lang dat er openbare toiletten in Gennep moeten komen. Met name op het busstation moeten niet alleen de buschauffeurs maar ook alle reizigers en met name oudere reizigers, zieke reizigers of reizigers met kleine kinderen de mogelijkheid hebben om na een busreis naar het toilet te kunnen. Op 2 juli 2018 heeft D66 een motie ingediend om dit voor elkaar te krijgen. Deze motie werd door alle partijen verworpen onder andere omdat het centrum van Gennep te kneuterig en te klein zou zijn voor openbare toiletten (PvdA). Allemaal niet nodig dus. Meer hierover is te lezen in een artikel van oktober 2018 op onze website.
Gelukkig was er voortschrijdend inzicht en kwam de PvdA op 15 april 2019 ook met een motie voor het realiseren van openbare toiletten in Gennep en die motie werd met steun van D66 aangenomen.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft ons D66-lid Wilmy Jaspers-Goossens een niet aflatende strijd gevoerd voor openbare toiletten bij het busstation. We kunnen een boekwerk maken van alle mails en berichten die ze naar Arriva en het college heeft gestuurd. D66 is dan ook er verheugd te zien dat Arriva een unit geplaatst heeft bij het busstation waar niet alleen een kantine voor de chauffeurs komt maar waar ook gebruik kan worden gemaakt van een toilet. Petje af voor de vasthoudendheid van Wilmy! En dan nu ook te toezegging dat de gemeente samen met Arriva gaat werken aan een duurzame en permanente unit die ook opengesteld wordt voor het publiek.