Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 mei 2020

vragen over de belastingdruk in Gennep

D66 heeft vragen gesteld aan het college inzake de toegenomen belastingdruk voor burgers.
Het verhaal dat het college en de coalitiepartijen vertellen is volgens ons niet het eerlijke verhaal.
De Gennepse burger wordt dit jaar geconfronteerd met een forse belastingverhoging. Dit terwijl deze coalitie van CDA, VVD en SP de mond vol hebben van het verlagen van de belastingdruk. En dat ook hebben vastgelegd in hun akkoord.
Wij willen graag het eerlijke verhaal, daarom hebben we vragen gesteld. En dat is, volgens ons, dat de belastingen dit jaar flink verhoogd zijn. Voor eigenaren met 6% en voor de huurders, over het algemeen de minst kapitaalkrachtige burgers met maar liefst 11%.

Waarom wordt niet het eerlijke verhaal verteld.

En volgens D66 zal de belastingdruk alleen maar toenemen de komende jaren. Deze coalitie heeft nog heel veel dure ambities en gaat geld lenen om dat allemaal mogelijk te maken. En geleend geld zal terugbetaald moeten worden.En uiteindelijk betaalt de burger de rekening. Volgens ons heeft de burger dan ook recht op het eerlijke verhaal.

Lees hier de vragen die we gesteld hebben:
schriftelijke vragen belastingen