Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 juli 2020

Gennep is waar ik burgervader wil zijn.

Direct na het beschikbaar zijn van de profielschets voor een nieuwe burgemeester in Gennep besloot onze Limburgse oud-gedeputeerde D66’er Hans Teunissen te solliciteren. Temeer daar Gennep hem zeer vertrouwd is door o.a. familie die er woont, maar ook omdat hij in Noord Limburg wilde blijven.
De kans als mogelijke burgemeester in de gemeente Gennep met haar ambitieuze plannen en haar potentie op het gebied van recreatie en toerisme, deed hem besluiten dat hij nergens anders heen wilde dan naar Gennep.

In de profielschets werd door de gemeenteraad aangegeven dat de eerste burger van Gennep een persoonlijkheid moest zijn.
Hans Teunissen had die persoonlijkheid en bewees dat in zijn vorige functies als wethouder van Venray en gedeputeerde van de Provinciale Staten in Limburg.
De affiniteit met de regionale cultuur is hem met de paplepel ingegeven, getogen in Venray spreekt hij o.a. het dialect dat de inwoners van Gennep ook spreken. Hij kent Noord-Limburg op zijn duimpje.

Persoonlijkheid, affiniteit met de regionale cultuur, en voor D66 de belangrijke waarden: Transparantie, Openheid en Medezeggenschap deden Hans Teunissen naar voren schuiven voor de voordracht van de gemeenteraad aan de Minister van Binnenlandse Zaken als nieuwe burgemeester van Gennep.

De reactie van Hans Teunissen (D66) was: “Ik kijk er naar uit om voor deze gemeente aan de slag te gaan”.
De afdeling D66 Noordelijk Limburg en de fractie van D66 Gennep zien dat met vol vertrouwen tegemoet.
Met elkaar (en wij bedoelen met alle politieke- en zakelijke partijen, belangengroepen en individuele burgers) zijn we ervan overtuigd dat Gennep, onder leiding van Hans, met haar rooskleurige toekomst als zelfstandige gemeente met gezonde financiƫn en zakelijke- en toeristische potentie, zal blijven bloeien.