Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 september 2020

Hans Teunissen (D66) benoemd als burgemeester

Kabinet benoemt Hans Teunissen als nieuwe burgemeester Gennep
De minister van Binnenlandse Zaken heeft de voordracht van de raad voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester overgenomen. Dat bericht ontving de gemeenteraad van Gennep vandaag. De gemeenteraad, die op 6 juli de voorkeur voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester van Gennep uitsprak, is verheugd over dit besluit. “Het besluit kwam zelfs nog iets eerder dan verwacht”, aldus Twan Reintjes, voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.

Hans Teunissen wordt op 5 oktober geïnstalleerd als burgemeester. Tot die tijd blijft de heer Willibrord van Beek aan als waarnemend burgemeester. De installatie zal plaatsvinden in besloten kring, in aanwezigheid van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen openbare receptie plaatsvinden. De heer Teunissen wil graag snel kennismaken met de Gennepse inwoners en bedrijven. Dat zal hoge prioriteit hebben in zijn eerste maanden. Hans Teunissen: “Ik hoop dat de kennismaking met inwoners en ondernemers op een zo persoonlijk mogelijke manier kan plaatsvinden, rekeninghoudend met de coronarichtlijnen.”

Koninklijk besluit
Na de voordracht duurde het drie maanden tot de uiteindelijke benoeming. De gouverneur bracht over de voordracht zelfstandig een advies uit aan de minister van Binnenlandse Zaken. Na een extra screening van de kandidaat volgde er een gesprek tussen de kandidaat en de minister. Na het besluit van de minister restte de handtekening van de koning. Daarmee is het zogenoemd koninklijk besluit een feit en kan Gennep zich klaarmaken voor de installatie van de nieuwe burgemeester.