Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 april 2021

Burgemeester: heropen de terrassen in Gennep

Deze brief is vandaag ( 7 april ) verzonden door D66 Gennep
Open brief met een oproep aan de burgemeester van Gennep:
heropenen van de terrassen
Geacht college,
D66 Gennep heeft kennis genomen van de recente berichten in de media dat de burgemeesters van de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht de terrassen willen heropenen. Het is volgens hen niet meer uit te leggen waarom de horeca de terrassen nog dicht moet houden terwijl de parken vol stromen met mensen, zonder daarbij anderhalve meter afstand te houden. D66 Gennep kan zich volledig vinden in de oproep van deze burgemeesters.
Sinds kort zien we dat de retail meer speelruimte heeft gekregen vanuit de regering. Naast het eerdere click & collect mag er nu ook op afspraak gewinkeld worden. Dit zijn regels die de drukte gecontroleerd doen spreiden. Wij vragen ons dan ook af waarom dit niet ook voor de horeca kan.
Ook burgemeesters van kleinere gemeenten en steden hebben zich positief uitgesproken en willen de terrassen heropenen. Wij roepen de burgemeester op de oproep van de andere burgemeesters tot het heropenen van de terrassen mede te ondersteunen.
Wij zien uw reactie op ons bericht graag tegemoet.
fractie D66 Gennep